събота, 11 декември 2010 г.

Някои от любимите ми мисли...

          Когато изучавам себе си и своя начин на мислене, аз стигам до извода, че въображението и фантазията са означавали за мен повече, отколкото всякакви способности към абстрактно мислене.
Мечтата за всичко, което бихте могли да постигнете в живота си, е важен елемент в позитивния живот. Позволете на вашето въображение да блуждае свободно и да създава света, в който вие бихте искали да живеете.  
                         / А. Айнщайн/
          
          Може би, когато се затваря вратата на щастието, се отваря друга, но често ние гледаме толкова дълго към затворената врата, че изобщо не виждаме новата, която е отворена специално за нас.

        Много по-лесно да вярваш в собствена­та си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Много по-лесно е да не отвър­неш на нанесената обида, отколкото да посмееш да вле­зеш в битка с някой по-силен от теб. Винаги можеш да ка­жеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие!!!....

Не очаквай много от огъня, който всичко изгаря.
Не очаквай много от богатството, където всичко се изгубва.
Не очаквай много от деня, когато Слънцето залязва.
Не съжалявай за това, което помниш.
Не се спирай да преброяваш прашинките по пътя.
...Не търси доброто, което съблазнява - то не е за тебе.
Помни:
Ти не си пратен в света да разрешаваш всички противоречия, а си пратен да живееш. Ако научиш това, ти ще придобиеш много, а ако не научиш това, още много има да учиш...

 

        

Няма коментари:

Публикуване на коментар